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Allan Hirsch 
Chief Deputy Director 
Office of Environmental Health Hazard Assessment 
California Environmental Protection Agency 
P 0. Box 4010 
Sacramento, California 95812-4010 

Re: Chemicals required to be tested by the U.S. EPA, Office ofToxic Substances, for 
carcinogenicity or reproductive toxicity 

Dear Mr. Hirsch: 

This letter responds to your letter to Assistant Administrator James B. Gulliford dated 
March 28, 2008, asking the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) Office of Prevention, 
Pesticides and Toxic Substances to identify those chemicals required by EPA under section 4( a) 
of the Toxic Substances Control Act to have testing for carcinogenicity or reproductive toxicity. 
This request is part of an annual update of "the list of chemicals which have not yet been · 
adequately tested as required under Title 22, California Code ofRegulations, Section 14000." 

For the record, EPA has not required any additional chemical to be tested for 
carcinogenicity or reproductive toxicity in the past year. 

Sincerely, 

/~0 
Wrm Willis, Director 

Chemical Control Division 
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